Petro Vaselo

Crama Petro Vaselo se găsește în satul Petrovaselo, din apropierea Timișoarei. Compania a fost înființată în anul 2002 de familia italiană Dal Tio, care deține în zonă 172 de hectare. Lucrările în via cultivată pe 42 de hectare se realizează exclusiv manual. Solul este argilos, cu mici porțiuni calcaroase. Îngrijirea solului se realizează prin grapare și fertilizarea cu îngrășământ verde – nu sunt folosite erbicide. În 2013, Petro Vaselo a devenit podgorie biologică certificată. Strugurii ajung în crama complet subterană pe cale gravitațională, pentru a trece, apoi, prin două selecții manuale. Lucrările mecanizate sunt reduse la minimum. Mustul și apoi vinul sunt tratate în absența oricărui contact cu oxigenul. Fermentarea poate avea loc în recipiente din inox sau de stejar francez de dimensiuni mici, în care se pun mici cantități de struguri, care de obicei provin de pe aceeași parcelă de teren cu un anumit tip de sol, pentru ca vinurile să fie o expresie pură a terroir-ului.